Eszközvásárlás a Fénykert Kertépítő Kft.-nél

 

Kedvezményezett neve: "Fénykert Kertépítő" Kertészeti és Szolgáltató Kft.

A szerződött támogatás összege: 9 316 062 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 70%

A projekt befejezési dátuma: 2022.11.25.

A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-02893

A projekt részletes bemutatása:

1993 óta foglalkozunk kertépítéssel és kerttervezéssel, korábban egyéni vállalkozóként, 2004-től Kft. formájában. Családi vállalkozás, kertészmérnök végzettséggel rendelkezem. Kis családi kertek a fő ügyfeleink, Siófok 40 kilométeres környéken nyújtunk szolgáltatást, valamint a 64-s út környéke, illetve Székesfehérvár vonzáskörzetében.  A megrendelések méretétől és típusától függően 5-10 kertet építünk meg évente.

Ténylegesen végzett tevékenységeink: kerttervezés, öntözőrendszer telepítés, kertépítés. 

Jelenleg 1 fő dolgozik a cégben, alvállalkozókkal és EFO-sokkal oldjuk meg a kapacitásokat ( szezonban 5-10 fő). Feladatunk a tervezés, az öntözőrendszer kiépítése és beállítása, a robotfűnyíró telepítése. Jelenleg főleg ún. okos öntözőrendszereket tervezünk, amelyek wifi-ről működnek, távolról szabályozhatóak és megfelelnek a modern kor elvárásainak, víztakarékosak.

Rendelkezésünkre álló tárgyi eszközök 10 M Ft értékű: akkumulátoros talicska, KUBOTA 20LE kis traktorral + árokásó, talajmaró adapter, kéziszerszámok, akkumulátoros MAKITA lombfúvó, ágvágó, sövénynyíró, láncos árokmaró, STIHL robbanómotoros 350, 460-as fűkasza, stb. A kertfenntartáshoz és kertépítéshez minden szükséges géppel rendelkezik a cég. Teherautókkal (Renault Kangoo, Renault Trafic, Land Rover terepjáró + szállító trailer 2,5 tonnáig).

Megvalósítási helyszínünk: saját tulajdonú ingatlanunk, címe 8135 Dég, Jókai Mór u. 15. Az ingatlan közútról megközelíthető, elkerített. A helyszínen van egy tároló szín, ahol az eszközeinket tartjuk, e mellett lesz elhelyezve a pályázatban beszerezni kívánt gumilánctalpas erőgép.

Hiányzik a palettából a gumilánctalpas erőgép. Ez bár kisebb teljesítménnyel bír, mint egy traktor, azonban utóbbival bizonyos helyek nem megközelíthetőek időjárástól függően, míg a gumilánctalp miatt sokkal kisebb nyomot hagy a pázsiton, gyepen a gép, könnyebb a tereprendezés ez után, ráadásul kisebb helyekre is alkalmazható. A gép fő célja a kollégák fizikai igénybevételének csökkentése, mert csak úgy tudjuk növelni a cég hatékonyságát, ha néhány folyamatot gépiesítünk (pl: anyagmozgatás etc.), ezáltal gyorsabban tudunk egységnyi munkát elvégezni. 

A piacon elérhető univerzális erőgépek közül azért esett a választásunk erre az eszközre, mert összehasonlítva a piacon elérhető azonos / hasonló funkcionalitást képező eszközökkel kis szervizigényű, üzembiztos, hatékony, bár minőségben nem éri a többi nagy gyártót, de jóval kedvezőbb az árazása. További előnye a teljesítményéhez mérten alacsony tömeg, és a könnyű szállíthatóság.  Az eszköz gyártását alapos tervezés, magas innováció és sokrétű minőség-ellenőrzés előzi meg, ezért hosszú élettartammal, ésszerű fenntartási költségekkel, és rendkívül kedvező beszerzési árral szerezhető be. Minden berendezés gyártás utáni működési próbán esik át. Hasonló termék még a JCB márka 1CX minirakodója, azonban ez egy sokkal kisebb összkerék kormányzású, ami azért jó, mert kisebb helyen fordul és nem szakítja fel a talajt. A Liebherr forgalmaz még hasonló gépet, de ez megint csak drágább, mint az olasz cég terméke. A CASE gyártó készít még hasonló terméket, de ezek elérhetősége most rendkívül korlátozott, a hazai forgalmazó szerint ellátásbeli problémák vannak.